ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu kommer alla unga få 800 kronor i bidrag för glasögon

Hugo Ewald · 10 Feb 2016
Uppdaterad 10 Feb 2016

Foto: Alamy


Från och med den 1 mars måste alla landsting ge bidrag för kostnader för glasögon och linser för barn och unga mellan 8 och 19 år. Regeringen har nu fastställt att bidraget kommer uppgå till 800 kronor.

klar

Artikellänk är kopierad

Den 1 mars kommer det bli betydligt billigare för barn och unga att ha glasögon eller kontaktlinser. Då kommer nämligen alla landsting bli skyldiga att ge bidrag till kostnaderna för glasögon och linser. Det skriver SVT. ► LÄS MER: Gratis tandvårdför alla under 23 år

Bidraget kommer totalt att uppgå till 800 kronor per barn och år. Om kostnaden för hjälpmedlen är lägre kommer bidraget att justeras till den nivån.

Riksdagen beslutade om det nya glasögonbidraget under förra veckan, men det är först nu under onsdagen regeringen har fastställt hur stort bidraget faktiskt kommer att bli. 

Det nya bidraget omfattar även barn i familjer som är asylsökande, ensamkommande flyktingbarn samt barn som vistas i Sverige utan nödvändiga tillstånd. Förslaget las ursprungligen fram av regeringen tillsammans med Vänsterpartiet.► LÄS MER: Här får äldre gratis vård efter nyår

klar

Artikellänk är kopierad

Hugo Ewald
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro