ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu kommer ännu en App Store till mobilen

Aron Andersson · 15 Feb 2010
Uppdaterad 11 Feb 2011

Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

Nu får Apples App Store konkurrens. Mobiloperatörer går ihop för att skapa en programbutik för flera mobiler.På Mobile World Congress i Barcelona avslöjade ett antal operatörer sina planer. Det är totalt 24 operatörer, inklusive Teliasonera, Verizon, AT&T, Deutsche Telekom, China Mobile och Vodafone som står bakom idén.Idag finns det redan väldigt många programbutiker hos olika mobiltillverkare. Apple har sin App Store, Nokia har Ovi Store, Android- och Windows-mobiler har också egna programbutiker.

Operatörerna säger sig nu vilja undvika att marknaden för mobilprogram fragmenteras ytterligare, och det gör de alltså genom att skapa ännu en programbutik.Även Sony Ericsson, LG och Samsung stöder initiativet från operatörerna som kallas "Wholesale Applications Community". Tanken är att det ska fungera som en naturlig startpunkt för programutvecklare för mobiler. Programmen som utvecklas här ska fungera på flera olika telefoner och inte som i Apples fall bara för en mobil.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro