ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu kommer Facebook spela upp videoljud automatiskt – så här stänger du av det

Hugo Ewald · 15 Feb 2017
Uppdaterad 15 Feb 2017
De nya uppdateringarna innebär också att vertikala videor kommer att fungera bättre i Facebook.

De nya uppdateringarna innebär också att vertikala videor kommer att fungera bättre i Facebook. Foto: Alamy/IBL/Metro


Under tisdagen lanserade Facebook flera nya förändringar i sin videoplattform. En av de nya funktionerna innebär att videoljud kommer spelas upp automatiskt. Förändringen är det nog få som efterfrågat, men den är enkel att stänga av.

klar

Artikellänk är kopierad

Den som använt Facebook på sin mobil känner väl till hur videor fungerar på plattformen. Ser du en video i ditt flöde spelas videon upp automatiskt, men utan ljud. Först när du klickar på videon spelas ljudet upp.

”Med den här uppdateringen tonar ljudet in och ut som du skrollar i ditt flöde, vilket gör videorna levande”, skriver Facebook.

Utöver det innebär de nya uppdateringarna och att vertikala videor kommer att fungera bättre i Facebook, och att du nu kommer att kunna se videor i en ruta i hörnet av din skärm samtidigt som du fortsätter skrolla. Har du en Androidtelefon kommer du också att kunna fortsätta ha en video på i bakgrunden även om du går ur Facebookappen för att göra något annat på din telefon.

Funktionen, som få förmodligen efterfrågat, är dock enkel att stänga av. För att gå tillbaka till det gamla systemet där videoljud spelas först när du klickar på en video gör du som följande.

• Gå in på inställningar i Facebook-appen.

• Stäng av funktionen ”Video i nyhetsflödet startas med ljud”.

klar

Artikellänk är kopierad

Hugo Ewald
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro