ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu kommer Google Maps tillbaka till Iphone

Aron Andersson · 13 Dec 2012
Uppdaterad 13 Dec 2012
Google Maps till Iphone

Google Maps till Iphone


klar

Artikellänk är kopierad

Kartfiaskot är över! Google Maps är här!

INGEN kan väl ha missat att Apple tog bort Google Maps från Iphone för att ersätta med sin egen karttjänst. INGEN kan väl ha missat att de samtidigt passade på att ta bort Göteborg från Sverigekartan. TACK för det Apple!

INGEN kan väl heller ha missat irritationen över detta kartbyte, en proteststorm som nu kan få ett slut. Från och med i dag finns nämligen ”Google Maps” att hämta hem gratis från App Store.

Själv tyckte jag att åtminstone navigeringsfunktionen i ”Kartor”, alltså Apples egen karttjänst, fungerade ganska bra. Men att något var ruttet med appen var klart, vilket till exempel resulterade att chefen för avdelningen tvingades sluta.

Frågan är hur framtiden för Apples Kartor ser ut när Google Maps nu är tillbaka till Iphone, kommer alla att gå över till Googlekartorna direkt? Efter en sådan våg av kritik och protester kommer återlanseringen av Google Maps, även om det dröjt, inte så väldigt lämpligt för Apple.

Iphone-jätten hade nog egentligen behövt lite mer tid för att finslipa och marknadsföra sina egna kartor för att på riktigt kunna konkurrera med Google Maps. Eller kommer det vara en tillräckligt stor konkurrensfördel att nya Iphones kommer med ”Kartor” förinstallerat?

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro