ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu kommer jobben till stan

Clarence Frenker · 5 Nov 2012
Uppdaterad 5 Nov 2012
Varje år hålls branchveckan med  olika teman.

Varje år hålls branchveckan med  olika teman. Foto: Scanpix


Trots att Sveriges konjunktur dalar och varlsen avlöser varandra finns det fortfarande chans att få drömjobbet

klar

Artikellänk är kopierad

Under veckan kommer arbetsförmedlingen att hålla rekryteringsträffar på flera håll i Stockholm där de som söker arbete inom ekonomi kommer få chans att träffa rekryterare och göra anställningsintervjuer på plats.

– Varje år har vi en branschvecka i Stockholms där vi är tre till fyra kontor som fokuserar på en viss bransch. Den här gången är det ekonomi och finans, säger Jon Ullberg, sektionschef för Arbetsförmedlingen Liljeholmen och en av arrangörerna av branschveckan.

Där kommer det på tisdag finnas rekryteringsfirmor på plats för att erbjuda jobb till kvalificerade löneadministratörer, ekonomiassistenter, redovisningsekonomer och ekonomer.

– Ibland plockar de hem folk ganska fort och ibland återkallar de dem de är intresserade av för en längre intervju på platsen. Det be ror på vilken tjänst man rekryterar till men förra året var det folk som anställdes på plats, säger Jon Ullberg och tillägger att konkurrensen samtidigt är hård. Särskilt för unga utan erfarenhet, äldre och nyanlända till Sverige.

– Generellt för branschen är det en tuff marknad. Därför gäller det att vara ute och delta på sådana här saker så man vet vad branschen efterfrågar just nu, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Clarence Frenker
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro