ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Nu kommer sommarvärmen – här blir det varmast i Sverige

Linus Lindgren · 3 Maj 2018
Uppdaterad 3 Maj 2018
Det är vår eller sommar i hela Sverige förutom nordligaste Lapplandsfjällen.

Det är vår eller sommar i hela Sverige förutom nordligaste Lapplandsfjällen. Foto: Pixabay


På vissa platser i södra Sverige är det faktiskt redan meteorologisk sommar. Men i helgen får i princip hela södra halvan av Sverige chansen att njuta av sommarvärme.

klar

Artikellänk är kopierad

I delar av Skåne, Småland, Östergötland, och Öland är det redan sommar. I alla fall i meteorologisk mening. Det innebär att det har varit en medeltemperatur över tio grader i fem dygn i streck. I helgen får hela södra halvan av Sverige känna en försmak av sommarvädret.

– Det kommer bli fint väder i nästan hela Sverige i helgen. Götaland och Svealand kommer ha upp till 23 grader och Norrland kommer få runt 15 grader. Det ser ut som att det blir allra varmast på söndag, säger Martin Hedberg, meteorolog på Vädercentralen.

Varmast i Sverige verkar det som att det blir i Uppland. Där kan det enligt Martin Hedberg bli upp till 23 grader. Men större delen av södra Sverige får liknande temperaturer under helgen.

Bäst väder av storstäderna verkar det som att Stockholm får.

– Stockholm kommer få knappt 20 grader på lördagen och drygt 20 grader på söndagen. Stockholm har väldigt goda solchanser och det kommer vara vindstilla. Detta betyder att det kommer upplevas som varmare än vad det är, säger Martin Hedberg.

Men även Göteborg och Malmö kommer det vara bra väder. Här kommer det däremot vara lite kallare och lite molnigare än i Stockholm. I norra Norrland kommer det regna en del under lördagen men det blir fint vänder även här på söndagen.

Helgvädret: 

Stockholm: På lördagen kommer det bli 17 till 18 grader. Soligt och vindstilla. Under söndagen kryper temperaturen upp till över 20 grader. Fortfarande soligt.

Göteborg: På lördag kommer det bli 15 till 17 grader. Växlande molnighet. Under söndagen är solchanserna lite bättre och det blir några grader varmare.

Malmö: På lördag kommer det bli 16 till 19 grader. Växlande molnighet. Under söndagen är det större solchanser och temperaturerna kommer hamna på cirka 20 grader.

Källa: Källa: Martin Hedberg, Vädercentralen.

klar

Artikellänk är kopierad

Linus Lindgren
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro