ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu kommer våren

Karolina Skoglund · 26 Feb 2014
Uppdaterad 26 Feb 2014

Sju dagar med temperaturer över nollstrecket betyder bara en sak: vår. Och på fredag är den här.

klar

Artikellänk är kopierad

På fredag kommer våren till Stockholm. Om vädret följer prognosen har temperaturen nämligen hållit sig över noll grader sju dygn i streck då.

– Ja, på fredag blir det vår, säger Per Holmberg, meteorolog på Foreca.

Det innebär att våren blir riktigt tidig i år. I fjol, och även 2012, kom våren till Stockholm först den 22 mars. Alltså nästan en månad senare än vad den gör nu.

– Anledningen nu är att det har varit mycket sydliga vindar, vilket innebär en mild luft. Vad som orsakat just den vindriktningen är däremot svårt att säga.

Men även om våren kommer tidigt till Stockholm i år har den, vilket den oftast gör, kommit ännu tidigare till både Malmö och Göteborg dit den anlände den 21 februari. Och som det ser ut nu kommer den att hålla i sig åtminstone en tid framöver, både i Malmö, Göteborg och Stockholm.

– Ja, det ser inte ut att vara någon övergång till något kallare i alla fall. Det ser ut att det milda vädret fortsätter minst en vecka framöver, säger Per Holmberg.

klar

Artikellänk är kopierad

Karolina Skoglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro