ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu lanserar Lego första rullstolsburna figuren

· 29 Jan 2016
Uppdaterad 29 Jan 2016

Den första funktionsnedsatta Legofiguren kommer släppas i juni 2016 ihop med kollektionen Lego City "Fun in the park".

klar

Artikellänk är kopierad

I den nya Lego City-uppsättningen som släpps i juni finns bland annat en rullstolsburen figur med tillhörande guidehund.
I den nya Lego City-uppsättningen som släpps i juni finns bland annat en rullstolsburen figur med tillhörande guidehund.Foto: Promo Bricks

Den första Legofiguren med funktionsnedsättning har visats på en leksaksmässa i London under veckan. Figuren som är rullstolsburen kommer ihop med en guidehund, rapporterar The Guardian.

Figuren kommer tillhöra det nya Lego City-sortimentet "Kul i parken" med bland annat glassförsäljare, en pappa med barn i barnvagn och figurer som är på picknic.

►LÄS MER: Lego ändrar sig efter konstkonflikt

Lego har tidigare varit i blåsväder för sin bristande mångfald och förra året lanserades kampanjen #ToyLikeMe på sociala medier. Det ledde till över 20 000 underskrifter som lobbade för att företaget skulle bredda sin figur-kollektion.

Företaget besvarade kritiken från kampanjen med att det var fritt för alla konsumenter att använda figurerna hur de själva vill.

”Det fina med Lego-systemet är att barn kan välja hur de vill använda bitarna vi erbjuder för att bygga sina egna historier”, sa Legos representanter då.

►LÄS MER: Lego får böta för prismanipulation

Lego Citys "Kul i parken" börjar säljas i juni och kommer finnas uppe för alla att se på hemsidan under senvåren, berättar Emma Owen från Legos kontor i London för Metro.

Det är dock inget svar på #ToyLikeMe utan bara ett steg framåt för Lego, menar Emma Owen. 

klar

Artikellänk är kopierad

NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro