ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu misstänks Mangs för ännu fler brott

Johan Mårtensson · 31 Aug 2011
Uppdaterad 31 Aug 2011
Den misstänkte serieskytten Peter Mangs häktades i går vid Malmö tingsrätt för ytterligare två mordförsök.

Den misstänkte serieskytten Peter Mangs häktades i går vid Malmö tingsrätt för ytterligare två mordförsök. Foto: DRAGO PRVULOVIC/SCANPIX


Häktad för 15 skjutningar och delgiven misstanke för ytterligare fyra brott. Mangs kan ha skjutit även utanför Malmö, enligt polisen.

klar

Artikellänk är kopierad

Brottsutredningen kring den misstänkte serieskytten Peter Mangs har svällt. I går häktades han på sannolika skäl misstänkt för ytterligare två mordförsök, och nu sitter han häktad för sammanlagt tre mord och tolv mordförsök i Malmö. Enligt Börje Sjöholm, operativ chef på länskriminalen i Skåne, är Mangs dessutom delgiven misstanke för förberedelse till mord och tre nya fall av mordförsök – och ännu fler kan tillkomma. – Det finns ytterligare ett antal ärenden som ligger och väger, säger Sjöholm. Enligt honom rör det sig både om brott som begåtts i Malmö och på annan ort. – Exakt hur många vi tittar på kan jag inte säga. Men det handlar om skjutningar, företrädelsevis i Malmö, säger han. Trettionioårige Mangs har tidigare varit högintressant i fler utredningar, avslöjar Sjöholm. – Det är ett antal brott där vi har kommit fram till att det inte kommer att finnas tillräcklig bevisning. Men han är inte avskriven, säger Sjöholm.   Peter Mangs har suttit häktad sedan november i fjol och polisen har hållit åtskilliga förhör med honom. Han nekar till brott. – Han pratar med oss och är lågmäld och försynt. Men han har rätt att låta bli att svara på frågor, och det utnyttjar han rätt ofta, säger Sjöholm.  Sammanlagt har ungefär tusen personer hörts i utredningen hittills.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Mårtensson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro