ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu öppnar världens första Bitcoin-bankomat

Viktor Bendz · 27 Okt 2013
Uppdaterad 27 Okt 2013
Första Bitcoin-bankomaten har öppnat

Första Bitcoin-bankomaten har öppnat


klar

Artikellänk är kopierad

Internetvalutan Bitcoin har tagit ytterligare ett steg mot att bli en mainstream-valuta. Den här veckan kommer nämligen de första bankomaterna avsedda för att växla in – eller ut – valutan placeras i kaféer runtom i Vancouver i Kanada. Det rapporterar The Daily Dot.

Bankomaten tillåter användare att betala med kontanter för att få Bitcoins och vice versa. Andra nymodigheter med bankomaten är att användaren varken behöver ett kort eller en kod för att ta ut – eller sätta in – pengar. I stället låter man maskinen skanna ens handflata.

Bitcoin är en så kallad kryptovaluta som skapades 2009 och bygger på det gamla valutasystemet som vilade på en guldreserv. Men det finns ingen glänsande metall bakom valutan, utan den är helt internetbaserad och totalt finns bara 21 000 000 Bitcoins i världen. Antalet mynt kommer aldrig öka utan värdet per Bitcoin kommer variera – och stiga.

I dag kostar en Bitcoin cirka 1200 svenska kronor.

klar

Artikellänk är kopierad

Viktor Bendz
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro