ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu packas julen upp i butikerna

Jenny Sköld · 10 Okt 2013
Uppdaterad 11 Okt 2013
Inredarna Sophia Wattjersson och Anki Brun är i full färd med att planera  julen på Ikea. De ser fram emot att få julpynta även hemma. – Det är en för handlingsfråga. Helst vill jag börja redan inovember, säger Sophia Wattjers son. 

Inredarna Sophia Wattjersson och Anki Brun är i full färd med att planera  julen på Ikea. De ser fram emot att få julpynta även hemma. – Det är en för handlingsfråga. Helst vill jag börja redan inovember, säger Sophia Wattjers son.  Foto: Urban Brådhe


klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Urban Brådhe
Foto: Urban Brådhe
Foto: Urban Brådhe
Foto: Urban Brådhe

Man blir alltid lika förvånad. Va? Julmust och tomtar i butikerna – redan? I år kanske den känslan är ännu tydligare, med tanke på att badsäsongen sträckt sig långt in i september. 

Men faktum är att de flesta butiker och kedjor har kickat igång julen vid ungefär vid samma  tidpunkt som föregående år. Ikea är traditionenligt först ut även i år. På varuhuset i Barkarby har man redan smygstartat julförsäljningen. Här hänger julgransdekorationer på prydliga fullmatade rader. Det är mest traditionellt med rött, silver och glittrigt, ofta med barnsliga motiv – helt i linje med det barntema som ska löpa som en tråd genom Ikeas sortiment i år. En kund är framme och pillar lite bland raderna, men går sedan vidare till kassan. 

På Ellos.se går det redan att köpa vissa julrelaterade produkter. 

– Redan nu börjar en del förbereda in för advent. Men vi börjar på bredare front i slutet av oktober, säger Helena Thorell på Ellos.

Enligt henne har kunderna börjat julhandla tidigare under de senaste åren. 

– Vi tycker att vi ser att julen kommer tidigare i handeln och upplever det som att många vill vara ute i god tid. Det gäller även med julklappar, säger hon.

klar

Artikellänk är kopierad

Jenny Sköld
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro