ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu rider de vidare – hyran höjs inte

Karolina Skoglund · 25 Maj 2012
Uppdaterad 25 Maj 2012
Nu rider de vidare – hyran höjs inte

Nu rider de vidare – hyran höjs inte


Rideleverna kan rida vidare. Förslaget på en extrem hyreshöjning, som skulle kunnat dubbla priserna på ett flertal skolor, har slopats.

klar

Artikellänk är kopierad

En chockhöjning på upp till 100 procent av hyran. Det förslaget, som Centerpartiet och Moderaterna i Stockholm stads idrottsnämnd förespråkade, kunde ha ödelagt ett flertal ridanläggningars drift. Men i går drog ridskolorna en lättnadens suck. 

– Priserna för skolan skulle ha behövt dubblas, vilket skulle innebära att otroligt många ryttare tvingats sluta, säger Åsa Synnerholm, ordförande i Mälarhöjdens ryttarsällskap som huserar i Sätra.  

Anledningen till att majoriteten, med undantag Folkpartiet, ville höja hyrorna handlar om att ridanläggningarna som ägs av Stockholm stad drivs genom vinstdrivande, privata bolag.  

– Beslutet att häva förslaget betyder jättemycket, säger Emilia Bjuggren (S), vice ordförande i Stockholm stads idrottsnämnd. 

Beslutet som hävde hyreshöjningarna är ett prejudikat.

, vilket innebär att det ska fungera som en vägledning i kommande, liknande, ärenden. 

klar

Artikellänk är kopierad

Karolina Skoglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro