ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu rullar äntligen hela gröna linjen

Leif Oldenburg · 27 Sep 2011
Uppdaterad 27 Sep 2011
Erica Kvarnström, 22, är bagare och har fått ta nattbussen till jobbet. – Det har varit jättejobbigt. Skönt att tunnelbanan går igen, säger hon.

Erica Kvarnström, 22, är bagare och har fått ta nattbussen till jobbet. – Det har varit jättejobbigt. Skönt att tunnelbanan går igen, säger hon. Foto: urban brådhe


Äntligen – trängseln på extrabussar är över. I går rullade tunnelbanetågen på Hagsätragrenen igen.

klar

Artikellänk är kopierad

I drygt sex månader har sträckan mellan Gullmarsplan och Hagsätra varit avstängd. – Det har varit jobbigt. Bussarna har varit trånga och hållplatsen vid Gullmarsplan har känts som en fårhage på morgnarna, säger Malin Bastholm, 24, som tillsammans med sambon Robin Nordin, 41, varje dag pendlar från Svedmyra till jobben i city. – Under stoppet tog det 20 minuter in till Skanstull. Nu går det på sju minuter, säger Robin Nordin. Normalt åker 34 000 människor på Hagsätragrenen varje dag. Under vår och sommar har de varit hänvisade till extrabussar som ofta varit fullsatta i rusningstid. Krögaren Pekka Silvennoinen, 53, valde att ta taxi till jobbet klockan 5 på morgnarna. – Sedan har jag fått bilskjuts hem. Det är fantastiskt skönt att tunnelbanan är i gång igen.

Under sex månader har hela sträckan genomgått en rejäl ansiktslyftning. Trappor, stationsbyggnader, hissar, spärrar – det mesta har bytts ut eller rustats upp. Ansiktslyftningen och upprustningen har kostat 1,2 miljarder kronor. Den enda tunnelbanelinje som just nu står still är sträckan mellan Kungsträdgården och Rådhuset. Linjen har varit stängd sedan den 20 juni på grund av arbetet med Citybanan. Den 19 oktober släpps tågen på igen.

klar

Artikellänk är kopierad

Leif Oldenburg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro