ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu rullar det på för bilindustrin igen

Kristoffer Rengfors · 25 Aug 2010
Uppdaterad 11 Feb 2011
"Framtidstron är större nu. Jag hade inte fått en ny tjänstebil för ett och ett halvt år sedan”, säger Stefan Abrahamsson, IT-konsult från Göteborg, med sönerna Sebastian och Samuel och försäljaren Annelie Sjölin.

"Framtidstron är större nu. Jag hade inte fått en ny tjänstebil för ett och ett halvt år sedan”, säger Stefan Abrahamsson, IT-konsult från Göteborg, med sönerna Sebastian och Samuel och försäljaren Annelie Sjölin. Foto: Christina Blom


klar

Artikellänk är kopierad

Svensk fordonsindustri är på väg tillbaka efter krisåren. Produktionstakten för de svenska bilföretagen ökar och därmed återvänder nu jobben till både Saab och Volvo. Dessutom börjar företagen att köpa Saabbilar igen.– Man kan säga att hjulen börjat rulla igen, säger Eric Geers, informationsdirektör på Saab Automobile.

Bilförsäljningen i Sverige har ökat under hela året och bara i juli steg nybilsregistreringen med 40 procent. För att få ännu mer fart på den svenska fordonsindustrin har nu Alliansen även föreslagit en ny miljöbilspremie som innebär att från och med 2012 ska den som köper en miljöbil kunna få en premie på 40 000 kronor.

klar

Artikellänk är kopierad

Kristoffer Rengfors
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro