ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu rullas nordiska esportligorna ut – finaler på Dreamhack

Erik Glanell · 10 Okt 2018
Uppdaterad 10 Okt 2018
National Esports Leagues

National Esports Leagues Foto: Dreamhack


National Esports Leagues, NEL, ger spelare chansen att ta steget ut i proffslivet. Dunkar igång med League of legends och CS:GO.

klar

Artikellänk är kopierad

Challengermodes ligasatsning National esports leagues, NEL, har nått en ny milstolpe. Tillsammans med Dreamhack lägger de nu i nästa växel. 12 november drar de nordiska ligorna i gång och vinnarna i respektive nationell liga kommer i början på nästa år att få tävla i Dreamhacks nordiska mästerskap, Nordic Championship.

– Att skapa ett ligasystem med slutspel på Dreamhack har varit en gemensam vision sedan länge. Dreamhack har ett forum för fysiska tävlingar och gamingfestivaler och vi har en onlinebaserad plattform för tävlande. Vi kompletterar därför varandra väldigt bra. Säger Robel Efrem, VD på Challengermode i ett pressmeddelande.

LYSSNA: Challengermodes Phlip Skogsberg gästade Metro Esports podd

Den svenska ligan går under namnet Svenska Esportligan, SEL, ej att förväxla med den nystartade Svenska Elitserien i CS:GO.

Tanken med SEL är att skapa en ligasystem likt det som i dag finns i traditionell sport så som fotboll. Ett system som gör det möjligt för vem som helst att ta sig upp i divisioner via sportslig framgång. Ligorna spelas till en början i League of legends och CS:GO men kommer sannolikt att breddas i framtiden till att inkludera fler spel.

Genom att klättra i divisionerna får lagen dessutom kunna låsa priser och andra belöningar under ligaspelets gång.

Med detta får Sverige och Norden alltså ännu en plattform att fostra framtida professionella spelare på.

LÄS MER
Dev1ce positiv till att ha sex spelare i truppen
klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro