ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu satsar Youtube på gif – så enkelt blir det att skapa de rörliga bilderna

Aron Andersson · 12 Dec 2014
Uppdaterad 12 Dec 2014

klar

Artikellänk är kopierad

Nu blir det enklare än någonsin att skapa rörliga gif-bilder av Youtubeklipp. Videosajten bygger in funktionen.

Gif har blivit ett populärt sätt att uttrycka sig på nätet. De rörliga bilderna är ett effektivt sätt att uttrycka känslor och har länge varit populära på sociala medier. Ofta används det också för att snabbt sammanfatta ett längre Youtubeklipp. En kort snutt från Youtubevideon görs om till en gif som sedan delas vidare på nätet.

Redan tidigare har det funnits sajter som hjälper användaren att omvandla just Youtubefilmer till gif-bilder, men nu har Youtube själva bestämt sig för att hjälpa till, skriver Techcrunch.

Funktionen finns inte tillgänglig för alla Youtube-klipp ännu. Men på de klipp där det fungerar ligger funktionen under Dela-menyn. Utöver ”Dela”, ”Bädda in” och ”Skicka e-post” finns nu även alternativet ”GIF”.

Det räcker att välja en starttid och en sluttid och sedan klicka på ”Skapa GIF”. En Youtube-kanal som tycks ha fått funktionen tidigt är ”PBS Idea Channel” där det går att skapa gif-bilder av de flesta klipp.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro