ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu ska Backaborna slippa trängselskatt till Bäckebol

Fredrik Beckman · 4 Feb 2014
Uppdaterad 4 Feb 2014

Backaborna kan komma att slipp trängelskatt när de ska åka till närliggande Bäckebol. Idag tar SDN Norra Hisingen ställning till förslagen om nya betalstationer i Backa.

klar

Artikellänk är kopierad

I dag har SDN Norra Hisingen ett extrainsatt stadsdelsmöte. Anledningen är de hårt kritiserade trängselskattestationerna i Backa. Boende i Backa måste idag betala trängselskatt när de ska åka ett stenkast till Bäckebol för att handla.

Även allmänheten är välkommen till dagens möte för att ställa frågor. Det hålls på Backa Kulturhus klockan 16 i eftermiddag.

Utredarna som ligger bakom rapporten som man ska ta ställning till idag har gått igenom 17 olika förslag. Av dem vill stadsdelsnämnden gå vidare med tre alternativ.

Samtidigt är man tydlig med vilket förslag man gillar bäst. Det förslaget innebär att boende i Backa kan åka till östra sidan E6 för handel och service, där Bäckebol finns, utan att behöva betala. Dessutom innebär förslaget att boende i Säve och Kärra fortfarande kan nå Bäckebol utan att behöva betala trängselskatt.

Samtidigt innebär förslaget att man kan fortsätta plocka ut trängselskatt på Lundbyleden.

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Beckman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro