ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu ska Breivik förklara 77 mord

Viktor Bendz · 17 Apr 2012
Uppdaterad 17 Apr 2012

Foto: Scanpix


I dag ska Anders Behring Breivik förklara sina handlingar i Oslo tingsrätt. Men dagen började med ett extramöte om jäv riktat mot en nämndeman. Precis som vid sina tidigare domstolsförhandlingar hälsade Breivik med en knuten näve.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: vg.no

Rättegången mot terroristen och massmördaren Anders Behring Breivik går in på sin andra dag. Nu ska han med egna ord få berätta om händelserna i Oslo och på Utöya den 22 juli. Alltså förklara varför han mördade 77 personer. Men beslut från Oslo tingsrätt gör gällande att det inte kommer direktsändas i tv. Orsaken är omtanke om överlevande, anhöriga och att det skulle kunna påverka hans vittnesmål. I stället kommer hans version att direktstenograferas i norsk tv. 

Rättegången började klockan 9.00 med ett extrainsatt möte om att en av nämndemännen skrivit ” Dødsstraff er det eneste rettferdige i denne saken!!!!!!!!!! ” på tidningen Verldens gangs hemsida dagen efter attackerna förra året. Breivik krävde att få nämndemannen utbytt, vilket han blev.

klar

Artikellänk är kopierad

Viktor Bendz
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro