ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu ska den misstänktes fru vittna i Lisa Holm-mordet

Hugo Ewald/TT · 3 Nov 2015
Uppdaterad 3 Nov 2015

Idag tisdag äger den sista förhandlingsdagen i rättegången om mordet på Lisa Holm rum. Försvarsadvokaten Inger Rönnbäck har begärt att 35-åringens hustru ska höras som vittne.

klar

Artikellänk är kopierad

Idag, tisdag, äger den sista förhandlingsdagen i rättegången om mordet på Lisa Holm rum. Åklagare och advokat kommer att hålla sina slutanföranden i vad som är början på slutet på mordet som hela Sverige pratat om.

Dagen får dock en annan start än vad som från början var väntat.► LÄS MER: Här är kaféts egna gripande ord om mördade Lisa Holm Försvarsadvokaten Inger Rönnbäck har begärt att 35-åringens hustru ska höras som vittne på telefon. Hon har tidigare inte velat komma till rättegången och när tingsrätten ringde upp henne förra veckan förklarade hon att hon inte ville vittna.

Men i dag lyckades rätten nå henne på telefon. Åklagaren frågade då varför hon inte ville vittna tidigare.

– Därför att jag tror på min man, svarar hustrun.

– Jag vet att han har varit hemma även om vittnen säger att han inte har varit hemma, säger hon till rätten i telefon.

Hustrun har inte varit tvingad att vittna eftersom hon är nära anhörig. Enligt uppgift från Rönnbäck ska hustrun, som själv satt häktad misstänkt för skyddande av brottsling i början av utredningen men sedan helt har avskrivits från misstankar, varit rädd för svensk polis.

Åklagaren höll i slutet av rättegångsdagen sin slutplädering.

– Vad gäller huvudfrågan om det är 35-åringen som är gärningsman är svaret otvetydigt ja, säger åklagaren.

Åklagaren anser att 35-åringen ska dömas för mord.

– Jag anser att han ska dömas till livstids fängelse, säger han.

Det finns flera försvårande omständigheter i fallet som gör att straffet ska vara livstid, menar åklagaren.

– Det är planlagt, anser åklagaren och lyfter fram att 35-åringen känner till kaféet stängningstider.

– Det är oerhört rått och brutalt. Avsikten är att övermanna henne, hänga henne, tejpa henne och utav detta få njutning och tillfredsställelse.

Åklagaren yrkar även att mannen ska utvisas på livstid efter avtjänat straff.

Rättegången har pågått sedan onsdag förra veckan, och inneburit många vittnesförhör. Den mordåtalade 35-åringen har suttit häktad i fem månader och har under hela tiden nekat till alla anklagelser. Han påstår sig inte ens ha sett Lisa Holm. Lisa Holm försvann den 7 juni efter att ha begett sig från sitt sommarjobb i Blomberg i Götene kommun. Fem dagar senare hittades hon avliden, intryckt i ett smalt klädskåp i en arbetsbod några kilometer från kaféet där hon jobbade.► LÄS MER: Polisens vädjan: Lämna Lisas familj ifred  

klar

Artikellänk är kopierad

Hugo Ewald/TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro