ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu ska det vara ännu mera färg

Hannah Sjöström · 6 Mar 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Frankie Morello vurmar för färg.
Frankie Morello vurmar för färg.

MULTIKULÖRT. I dag släpps Cafés nya modebibel för män, Café Collections. Redaktör är Cafés modechef Daniel Lindström och han tipsar om en av vårens starkaste trender för killar: färg. – Pasteller brukar höra våren till, men i år ska det vara ännu mer färg. Killar törs mer i dag. För bara några år sedan var vi lite edgy när vi fotade en kille i rosa tröja. Numera har ju nästan alla killar en rosa skjorta i sin garderob, säger Daniel.

Neonfärger i sann 80-talsanda har visats av flera stora modehus, men här gäller det att ta det försiktigt. – Neonfärger är svårburet, men man kan använda neonfärger i accessoarer, till exempel ett bälte. Tricket att lyckas med en färgglad vårgarderob är att matcha rätt. Röda byxor till en gul tröja kan bli för mycket och man riskerar att se ut som en vägarbetare eller en färgglad isglass. – Less is more. Man ska kunna matcha alla färger med vitt och gärna använda vitt nedtill och en färgad topp.

Rött är en bra färg i vår, och som går att matcha till marinblått, grått, vitt och jeans. – Tiger har gjort en röd trenchcoat för den som vågar. Röda byxor har ju länge förknippats med överklassen också. Kungen bär röda byxor ibland, säger Daniel Lindström, som vill varna för orange. – Den är väldigt svår att matcha till andra färger. Är du dessutom inte brun riskerar du att se blek och konstig ut. Och det gäller ju med all färg. Kolla in det i butikerna nu, men det är snyggare att bära i april–maj.

klar

Artikellänk är kopierad

Hannah Sjöström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro