ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu ska Facebook börja spåra upp självmordsbenägna

Johan Wikén · 2 Mar 2017
Uppdaterad 2 Mar 2017
Facebook inför en rad nya funktioner som ska hjälpa till att förebygga självmord.

Facebook inför en rad nya funktioner som ska hjälpa till att förebygga självmord. Foto: Montage/Facebook


Med hjälp av bland annat artificiell intelligens ska Facebook försöka förhindra att användare tar livet av sig. Det nya systemet ska införas över hela världen.

klar

Artikellänk är kopierad

Den 14-åriga amerikanska flickan startade en livesändning på Facebook i januari i år. Framför chockade vänner hängde hon sig sedan i badrummet.

Det är inte första gången det händer. Något som har fått Facebook att agera. De har nu tagit fram en plattform för suicidprevention, uppger de på sin sajt.

Redan tidigare har det funnits möjligheter för användare att rapportera inlägg av människor som visar självmordstendenser. Men nu tar sociala medier-jätten det ett steg längre – och ska använda mönsterigenkänning, chatsupport och en rad andra verktyg för att försöka förhindra att folk tar livet av sig.

Bland annat ska Facebook med hjälp av artificiell intelligens kunna spåra upp användare som kan vara självmordsbenägna.

– Facebook har en unik position – genom alla vänskapsband i nätverket – som gör att vi kan hjälpa människor i nöd att komma i kontakt med andra som kan stötta dem, säger Vanessa Callison-Burch, produktansvarig på Facebook, i ett uttalande.

Med anledning av bland annat den 14-åriga flickan som livesände sitt självmord kommer Facebook att integrera de nya verktygen i livetjänsten. De som följer en sådan sändning ska få möjlighet att kontakta personen som sänder på ett smidigt sätt. Och den som sänder ska även på ett enkelt sätt kunna kontakta vänner, hjälplinjer och få andra råd.

Den nya plattformen ska lanseras över hela världen.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Wikén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro