ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu ska fler sovande tiggare avhysas i Stockholm

Emmelie Wallroth · 24 Feb 2015
Uppdaterad 24 Feb 2015
Bilden är tagen när polisen genomförde insatsen för två veckor sedan.

Bilden är tagen när polisen genomförde insatsen för två veckor sedan. Foto: TT/Skärmdump


För omkring två veckor sedan avhyste polisen omkring femtio EU-migranter från Sergels torg i Stockholm. Och nu är det dags igen, rapporterar Dagens Nyheter.

klar

Artikellänk är kopierad

Tidigare i februari rapporterade Metro om hur ett femtiotal personer som hade slagit läger på Sergels torg i Stockholm en onsdagsmorgon avhystes från platsen av polisen.

Massavhysning av tiggare på Sergels torg

– De fick fram till klockan åtta på sig att ta med sig sina saker. Sen kommer trafikkontoret och städar, sa Towe Hägg, informatör på polisen i Stockholm, då till Metro.

Insatsen genomfördes av socialtjänsten och Stockholms stad eftersom lägren inte kunde sägas vara tillfälliga – och därför innebar ett brott mot ordningslagen. EU-migranterna hänvisades till ett akutboende där de fick stanna i några dagar.

Och nu, omkring två veckor efter insatsen, är det dags igen. Redan på onsdagsmorgonen ska EU-migranter som bosatt sig i centrala Stockholm under nattetid återigen avhysas, rapporterar Dagens Nyheter.

Christian Agdur, polisområdeschef i Stockholm city, bekräftar för Metro att en avhysning likt den på Sergels torg kommer ske under onsdagsmorgonen.

– Vi gör det för att det är vårt jobb. Människor bosätter sig och det får man inte göra, och då säger vi till dem att lämna, säger han till Metro.

Precis som förra gången sker även denna avhysning i samarbete med kommunen.

– Vi gör det i samarbete med Stockholm stad som kommer erbjuda alternativa boende, transporter och sånt som kan vara aktuellt.

Moderaterna varnar för kåkstäder i Stockholm

Avhysningen som skedde för två veckor sedan fick kritik i sociala medier och många ställde sig frågande till varför insatsen var tvungen att utföras.

klar

Artikellänk är kopierad

Emmelie Wallroth
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro