ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu ska fulaste studentlokalen bli fin

Johan Mårtensson · 8 Okt 2013
Uppdaterad 9 Okt 2013

klar

Artikellänk är kopierad

Den har blivit utsedd till Sveriges fulaste studentlokal. Nu förvandlas kårhuset i Malmö till landets kanske mest färgsprakande.

- Lokalen kändes som ett mellanting mellan en pizzeria och en industribyggnad. Jag förstår mig inte på de pastasåsfärgade väggarna, säger graffitikonstnären Carolina Falkholt.

Med gasmask för ansiktet och tröjhuvan uppdragen fyller hon väggen med inspirerande färger och motiv. Carolina Falkholt har ett feministiskt perspektiv i allt hon gör, berättar hon, och när Metro träffar henne har hon precis fått till bakgrunden och börjat med ett jättelikt öga. Annars gillar hon att måla händer, ben och könsorgan. Mest känd och kontroversiell är hon kanske för att ha smyckat en grundskola i Halmstad med en skrevande kvinna.

- Det finns mycket information i min konst. Det handlar om psykologisk infrastruktur, säger hon.

På studentkåren i Malmö är man glad för att hon sätter färg på kårhuset, som nyligen röstades fram till landets fulaste studentlokal.

- Så här långt ser det ut att bli skithäftigt, säger Fredrik Ernstson, vice ordförande.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Mårtensson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro