ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu ska Göteborgs parkgångar få namnskyltar

Peter Löwendahl · 3 Dec 2013
Uppdaterad 6 Dec 2013
Nu ska Göteborgs parkgångar få namnskyltar Vid Skeppsbron får Skräddaregatan, som tidigare var trappan från Stora Badhusgatan upp till Otterhällegatan, en ny dragning och trappan får ett nytt namn: Skräddaretrappan. Snart också med en skylt.

Nu ska Göteborgs parkgångar få namnskyltar Vid Skeppsbron får Skräddaregatan, som tidigare var trappan från Stora Badhusgatan upp till Otterhällegatan, en ny dragning och trappan får ett nytt namn: Skräddaretrappan. Snart också med en skylt. Foto: Lena Garnold


Panoramavägen upp på Ramberget, Skräddaretrappan från Skeppsbron och Ormeslättsstigen i Delsjöns fritidsområde. Nu ska de, och ett 50-tal gångar och platser till i Göteborg, få namnskyltar.

klar

Artikellänk är kopierad

– Räddningstjänsten är ju hjälpt om den som larmar kan uppge om man befinner sig i närheten av den här gångvägen, säger Lena Risfelt på stadsledningskontoret.

Hon säger också att Namnberedningen, förutom trygghetsperspektivet, menar att en namnskylt ökar igenkännandet och möjligheten att orientera sig.

På onsdagens kommunstyrelsemöte ska politikerna besluta om de gångvägar och platser i stans parker och grönområden som har namn även ska få namnskyltar. Totalt har ett 50-tal namn klubbats sedan 2005, utan att några skyltar satts upp.

klar

Artikellänk är kopierad

Peter Löwendahl
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro