ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu ska "Humlan" bli trygg med ljus

Elisabeth Nilsson · 29 Jan 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

Foto: Henry Lundholm


klar

Artikellänk är kopierad

Misshandel, våldtäkt och rån. Humlegården är en av Stockholms mest våldsdrabbade parker. För att få stopp på den tråkiga trenden tändes i går ny belysning i parken.

Ambra Bolin, 23, bor på Östermalm och går aldrig själv genom Humlegården när det är mörkt. – Det är så mycket våldtäkter och annat hemskt som händer där. Det är jättebra att dom förbättrar belysningen och jag kan kanske tänka mig att gå där i framtiden.

Humlegården är den fjärde parken i Stockholm som fått bättre belysning genom ett samarbete mellan Stockholms Stad och Fortum. Finansborgarrådet Kristina Axén Olin (m) var på plats för att inviga belysningen.– Alla stockholmare ska kunna känna sig trygga i sin stad. Det är inte okej när känslan av otrygghet begränsar en människa.

Enligt Brottsförebyggande rådet kan en förbättrad belysning leda till minskad brottslighet. Det finns studier som visar på en minskning på upp till 21 procent.

Vilken plats tycker du behöver ljusas upp?

klar

Artikellänk är kopierad

Elisabeth Nilsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro