ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu ska läget avgöra hyran

Ulrica Widsell · 20 Maj 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Vilken nivå tillhör ditt bostadsområde? Klicka för större bild. Lista över stadsdelarna nedan.

Vilken nivå tillhör ditt bostadsområde? Klicka för större bild. Lista över stadsdelarna nedan.


klar

Artikellänk är kopierad

Läget och standard – finns det hiss eller balkong? Är det nära till tunnelbanan? Nu ska hyresgästernas värderingar styra hyrorna.

Hyresgästföreningen och hyresvärdarna i Stockholm presenterade en gemensam rapport i går om en ny metod att hyressätta lägenheter. Hyresgästernas åsikter om vad som är attraktivt ska påverka mer.– I dag har egentligen bara byggår och område genomslag, säger Terje Gunnarson, ordförande i Hyresgästföreningen i Stockholmsregionen.Kötid till en lägenhet ska påverka. Bra standard, balkong, hiss, nära till kommunikationer, butiker och kulturutbud ger högre värde.– Lägenheten, fastigheten och området poängsätts, säger Terje Gunnarson.Värdarna och hyresgästföreningen har också delat in Stockholm i elva områden, A–K, där A är det mesta attraktiva – innerstaden – och exempelvis Husby och Skärholmen är K-områden. Några hyresnivåer är inte satta än.– Vi har inte diskuterat kronor och ören och vi har inte kommit överens om poängen ännu, säger Terje Gunnarson.Beslut om huruvida det nya systemet ska införas väntas senare i år.

klar

Artikellänk är kopierad

Ulrica Widsell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro