ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu ska lurvet bort

Metro Stockholm Hannah sjöström · 6 Jul 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Nu ska lurvet bort Våga visa benen i vårens korta shorts ­ Metro tipsar om hur håret kan tas bort Vårens viktigaste köp är shortsen. Följaktligen kommer benen i fokus i vår och sommar. Trenden har svårt att komma överens med håriga ben, men marknaden är full av produkter som tar bort håren, i olika prisklasser. Metro gick till Margareta von Horn på salongen Astron i Stockholm. Hon har vaxat ben i många år. ­I dag har jag gjort över 30 vaxningar. Det är bråda dagar nu, alla ska göra sig fina till våren, säger hon. Margareta tar på sig plasthandskar och stryker på ett varmt honungsliknande vax från en behållare över benet. Sedan lägger hon på ett slitstarkt papper, trycker till och drar av papperet med en snärt. Med sig på papperet får hon vaxet och mina hår. Margareta drar papperet vidare över smalbenet, lägger på mer vax och fortsätter till mitt andra ben. Det går undan och den befarade smärtan uteblir. ­Jag brukar hinna med underbenen på ungefär 8­10 minuter. Dags att vända sig om och lägga sig på mage. Ritsch, ritsch så är baksidorna också avklarade. Efter vaxningen sprejas mina ben med en olja. ­Det löser upp det vax som kan vara kvar, säger Margareta och kontrollerar om benen är vaxfria. Benen är något rosa och här och var syns röda prickar. ­Huden är irriterad. Nu ska du undvika sol och vatten. Duscha helst inte förrän efter 24 timmar. Eftersom porerna är öppna kan det komma in vatten, och risken är stor att hårsäckarna blir irriterade, säger Margareta. Vad gör du mest?

­ Ben och brasiliansk vaxning är det vanligaste som kunderna vill ha. Särskilt under de senaste fem åren har den brasilianska blivit väldigt populär (vaxning av håren kring underlivet).

­Huden kring underlivet är särskilt känslig och risken för infektioner är stor, så det gäller att vara försiktig, säger Margareta. Efter vaxningen, för 189 kronor, är benen hårfria, lena och redo för shortsen.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro Stockholm Hannah sjöström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro