ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu ska räddningstjänsten bli mindre grabbig

Johanna G Jimenez · 23 Sep 2011
Uppdaterad 23 Sep 2011
”Det var jättekul. Jag har alltid velat bli brandman”, säger Aldijana Krivdic, 21 år från Rosengård efter rökdykningsövningen, här tillsammans med Dardan Kurtaj och instruktörerna Juan Carlos Bartechi och Fredrik Lundahl.

”Det var jättekul. Jag har alltid velat bli brandman”, säger Aldijana Krivdic, 21 år från Rosengård efter rökdykningsövningen, här tillsammans med Dardan Kurtaj och instruktörerna Juan Carlos Bartechi och Fredrik Lundahl. Foto: Kinga Lezanska Sjölin


klar

Artikellänk är kopierad

Iförd komplett rökdykarutrustning, och 24 kilo tunga lufttuber på ryggen ska Aldijana Krivdic leta upp ett gömt föremål i ett beckmörkt rum. Övningen ska ge en vink om hur det är att jobba som rökdykare. – Det var jätteroligt! Jag har inte alls några anlag för klaustrofobi och har alltid velat bli brandman, säger Aldijana Krivdic. Räddningstjänsten Syd ordnar prova-på-dag på brandstationen i Burlöv och ett sjuttiotal ungdomar är på plats. Allihop har sökt lärlingsutbildningen i höst, där målet är att hälften av de tjugo lärlingarna ska vara tjejer. Allt för att skapa bättre balans i en yrkeskår där bara ett par procent är kvinnor, förklarar kommunikatören Malin Sjöberg. – Innan 1998 fanns det inte en enda kvinnlig brandman, så det har ändå hänt mycket, säger hon.

klar

Artikellänk är kopierad

Johanna G Jimenez
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro