ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu ska skatteverket granska Landgren

Johan Mårtensson Bornudd · 30 Maj 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Nu måste Malmö kommunfullmäktiges ordförande Kjell-Arne Landgren (s) lägga korten på bordet kring var han egentligen bor. Det menar kommunen och Skatteverket.– Vi vill titta närmare på detta, säger Thomas Bärring, chef för juridiska avdelningen på Malmö stad.

Det var i går som Kjell-Arne Landgren i Metro berättade att han  spenderar sommaren och en tredjedel av fritiden i sin och fruns gemensamma bostad i Höör, där hon är skriven. Därmed bör han enligt Skatteverkets jurister också vara folkbokförd i Höör och inte i Malmö. – Vi kommer nu att utreda ärendet, säger Christina Sandström Nemeth, rättslig specialist i folkbokföringsfrågor.

Och fortsätter:– Det är besvärande att han köpt en fastighet i Höör med sin fru, och att hon folkbokför sig där medan han är skriven i Malmö. Och om hans uttalande i Metro stämmer kring hur mycket tid han spenderar i Höör så borde han vara skriven där.

Själv menar Landgren att han vistas tillräckligt lite i Höör. – Under vardagarna jobbar jag så mycket att jag inte har tid att åka dit.

Samtidigt medger han, återigen, att en stor del av fritiden faktiskt spenderas där.– Visst, när jag är ledig åker jag gärna till Höör.

Om Skatteverket beslutar att folkbokföra Landgren i Höör måste han avbryta sin karriär som Malmöpolitiker, då kommunalpolitiker ska bo i den kommun de representerar.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Mårtensson Bornudd
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro