ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu ska skyltarna om trafikfarliga mobilanvändare tas ner – är olagliga

Niklas Sandberg · 18 Nov 2015
Uppdaterad 18 Nov 2015
De uppmärksammade varningsskyltarna kommer nu att tas ner.

De uppmärksammade varningsskyltarna kommer nu att tas ner. Foto: Jacob Sempler


Trafikskyltarna som varnar för mobilsjuka fotgängare fick under gårdagen stor uppmärksamhet i sociala medier som i traditionella medier. Nu kommer de dock att tas ner. De är nämligen olagliga, meddelar trafikkontoret i Stockholms stad.

klar

Artikellänk är kopierad

De hyllade trafikskyltarna i Stockholm, som varnar för smartphone-användare, fick under tisdagen stor uppmärksamhet i medier. Men nu kommer skyltarna att tas ner, skriver Dagens Media.

Skyltarna, som återfinns på Mäster Samuelsgatan, Birger Jarlsgatan, Götgatsbacken och Slottsbacken, är enligt trafikkontoret i Stockholms stad olagliga och kommer därför att plockas ner.

– Vi på trafikkontoret håller med om att det är viktigt att inte titta ner i sin smartphone i trafiken, men vi kommer inte att ha möjlighet att sätta upp några officiella skyltar, de finns inte med i trafikmärkesförordningen. Det här är otillåtet, säger Erik Johansson, presstalesperson på trafikkontoret i Stockholms stad, till Dagens Media.

►LÄS MER: Skylten varnar för nya trafikfaran – fotgängare som stirrar ner i mobilen

Exakt när skyltarna kommer att tas ner är ännu oklart.

– Jag vet inte exakt hur lång tid det tar innan vi kan plocka ner dem, men förr eller senare ska de ner, säger Erik Johansson.

De två reklamarna som står bakom projektet, Jacob Sempler och Emil Tiisman, tycker det är tråkigt att skyltarna tas ner, även om detta var väntat, men tycker samtidigt att det är roligt att en diskussion har dragits igång om huruvida dessa skyltar faktiskt kan komma att behövas.

►LÄS MER: Badhus inför förbud mot mobiltelefon

klar

Artikellänk är kopierad

Niklas Sandberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro