ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu ska Stefan Löfven presentera sin nya regering

Hugo Ewald · 24 Maj 2016
Uppdaterad 6 Dec 2016
Regeringsombildningen kan komma att bli större än att bara ersätta de ministrar som avgått.

Regeringsombildningen kan komma att bli större än att bara ersätta de ministrar som avgått. Foto: Henrik Montgomery/TT


Under onsdagen kommer statsminister Stefan Löfven att hålla en presskonferens där den regeringsombildning som tidigare aviserats kommer att presenteras. Det uppger källor till Ekot.

klar

Artikellänk är kopierad

Under onsdagen kommer Stefan Löfvens nya regering att presenteras. Enligt uppgifter till Ekot kommer ombildningen vara större än att ersätta de två miljöpartistiska ministrar som avgått under kort tid, bostadsminister Mehmet Kaplan och miljöminister Åsa Romson.

► LÄS MER: Regeringsombildning efter MP-kongressDet var tidigare i maj Löfven aviserade att en regeringsombildning skulle komma att äga rum innan månaden var slut.

Enligt uppgifter till Aftonbladet är det flera ministrar som riskerar att förlora sina poster. Tidningen uppger att framtidsministern Kristina Persson i stort sett avklarat sitt uppdrag med FN-målenoch att Helene Hellmark Knutsson som är minister för högre utbildning och forskning varit osynlig jämfört med andra ministrar.

Det förra statsråden Ulrica Messing nämns som en person som kan komma att göra en comeback.

► LÄS MER: Löfven och Lövin siktar på nystart

klar

Artikellänk är kopierad

Hugo Ewald
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro