ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu ska svenskarna Yelpa varandra hitta rätt

Aron Andersson · 15 Mar 2012
Uppdaterad 15 Mar 2012

Foto: Fredrik Sandberg / Scanpix


På jakt efter en bra sushi-restaurang? Vilken är bästa butiken för vintagejeans? Ta hjälp av de som vet bäst – de som faktiskt varit där.

klar

Artikellänk är kopierad

När du är på jakt efter mat eller shopping kan det vara svårt att veta vilka ställen som passar dig bäst. Kart- och nummertjänster har ofta betyg och omdömen som du kan snegla på. Både på Eniro och Google Maps går det att betygsätta ställen du besökt.

Nu kommer en populär amerikansk tjänst till Sverige, som även satsat på en social nätverksfunktion. På Yelp är det alltid dina vänners betyg som hamnar överst i listan. – Flera sajter har betyg, men hos oss krävs en recension, säger Miriam Warren, Europachef på Yelp.

I USA har tjänsten funnits sedan 2004 och varje månad besöker 66 miljoner personer sajten. När sajten nu lanseras i Sverige är det i konkurrens med Eniro och Google, men också med nischade sajten Rejta.se. De är också helt inriktade på omdömen och användarna kan där logga in med sitt Facebook-konto.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro