ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu ska tjejer också få plats på planen

Ulrica Widsell · 24 Maj 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Agnes Borg, 10, Cornelia Samuelsson, 10, och Alma Nilsson Schonffeld, 9, spelar alla i Hammarby IF, DFF Flickor -97.  – Ronaldinho är bäst, säger de tre tjejerna, och så gillar vi Lollo i Hammarbys A-lag. – Fotboll är ingen killsport, det är fler tjejer än killar i våra klasser i skolan som spelar fotboll, säger Agnes.

Agnes Borg, 10, Cornelia Samuelsson, 10, och Alma Nilsson Schonffeld, 9, spelar alla i Hammarby IF, DFF Flickor -97.  – Ronaldinho är bäst, säger de tre tjejerna, och så gillar vi Lollo i Hammarbys A-lag. – Fotboll är ingen killsport, det är fler tjejer än killar i våra klasser i skolan som spelar fotboll, säger Agnes. Foto: Lotta Imberg


Politikerna bygger nytt för Stockholms unga fotbollsspelare

klar

Artikellänk är kopierad

FOTBOLLSBOOM. Stockholm ska få fler fotbollsplaner. Intresset för att spela fotboll ökar kraftigt bland barn och unga i Stockholm. Mest ökar fotbollsspelandet bland flickor. Intresset är så stort att fotbollsplanerna i staden inte räcker till.

Idrottsförvaltningen ska nu ta fram förslag på var nya planer kan anläggas.  – Mest akut är behovet i innerstaden, särskilt på Söder och på Kungsholmen. Det behöver inte vara fullstora planer, utan det kan vara mindre planer och enklare grus- och gräsplaner. Det handlar om att hitta ytor. Det är också viktigt att skapa planer som det går att spontanspela på, säger idrottsborgarrådet Madeleine Sjöstedt (fp).Förra året spelade 23 300 pojkar och flickor i åldrarna 7–20 år fotboll i olika klubbar i staden, en ökning med 2 500 spelare jämfört med för fem år sedan, varav 1 750 är flickor.

Madeleine Sjöstedt ser de nya fotbollsplanerna som en satsning på tjejidrott.– Vi ska stötta den här utvecklingen, säger hon. Fotbollsklubbarna märker också av det ökade tjejintresset.– Framför allt bland de yngre, säger Annelie Norén, sportchef för Hammarby damfotboll.De första nya fotbollsplanerna ska anläggas i höst.

klar

Artikellänk är kopierad

Ulrica Widsell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro