ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu ska träningen bli personlig – i grupp

Caroline Wetterborg · 4 Mar 2013
Uppdaterad 3 Mar 2013

Allt fler vill träna med personlig tränare – men i en liten grupp. Small group-träning har blivit den nya heta träningstrenden. En av orsakerna kan vara konjunkturläget.

klar

Artikellänk är kopierad

Tränaren Erik Dybäck med crossfitgruppen Carolina Skogsdal, Marcus  Ekoff och Nicklas Björkholm.
Tränaren Erik Dybäck med crossfitgruppen Carolina Skogsdal, Marcus  Ekoff och Nicklas Björkholm.Foto: Urban Brådhe

– Det kostar en slant med personlig tränare och då blir det oftast lite billigare om man kör smågrupper, säger Terese Alvén, träningsexpert som driver träningsbloggen Spark i baken.  

Vid small group-träning är man vanligen 4–6 personer som tillsammans får hjälp av en tränare. De ekonomiska fördelarna kan vara en av orsakerna bakom träningsformens ökade popularitet – särskilt i tider av finansiell oro.   

– Det där steget till att man väljer att köpa sig tjänsten blir mindre. Men sedan tror jag också att det handlar om att man får väldigt mycket stöttning av de andra som är med i gruppen, säger Terese Alvén. 

Den personliga tränaren och bloggaren Sofia Sjöström, också känd som PT-Fia, är inne på samma spår. 

– Man känner att man har behov av umgänge, samtidigt vill man ha den personliga träningen. Jag tror att det blir en vinn-vinn-situation, både för PT:n som kan ta fler kunder samtidigt och så får man ner priset per person.  

Träningskedjan Sats har haft träningsformen ett tag och märkt av ett ökat intresse. Daniel Almgren, nordisk produktchef på Sats, ser dock ingen koppling till ekonomin i stort:

– Det är snarare en ny målgrupp som vi lyckas möta där. 

klar

Artikellänk är kopierad

Caroline Wetterborg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro