ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu ska tunnelbanan få plattformsdörrar

Emmelie Wallroth · 18 Maj 2014
Uppdaterad 19 Maj 2014

Förslaget har diskuterats länge. Nu rapporterar Mitti.se att plattformsdörrar införs prov – för att minska olyckorna i tunnelbanan.

klar

Artikellänk är kopierad

Varje år inträffar flera allvarliga olyckor i Stockholm tunnelbana. För att minska antalet olyckor har plattformsdörrar länge varit ett förslag som har diskuterats.

– Många personer med funktionshinder känner sig otrygga i tunnelbanan på grund av risken att falla ner på spåren. Speciellt på stationer med många resenärer finns stora säkerhetsrisker. Med plattformsdörrar kan vi öka tryggheten och rädda liv, säger Karl Henriksson (KD), ordförande för färdtjänst- och tillgänglighetsberedningen, i ett pressmeddelande.

Och nu rapporterar Mitti.se att det står klart att plattformsdörrar ska testas redan till vintern. Fyra olika modeller av plattformsdörrarna ska placeras vid tunnelbanestationen i Åkeshov. Men dörrarna blir inte billiga – att sätta upp dem längs med två spår vid en station kommer kosta mellan 25 och 75 miljoner kronor, skriver Mitt i. 

klar

Artikellänk är kopierad

Emmelie Wallroth
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro