ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu skakas taxitjänsten Uber av nytt våldtäktsfall

Aron Andersson · 18 Dec 2014
Uppdaterad 18 Dec 2014

Foto: TT


klar

Artikellänk är kopierad

En taxichaufför för populära tjänsten Uber har gripits i Boston. Mannen misstänks för våldtäkt. Nu ska företaget se över rutinerna.

Med populära mobilappen Uber kan du beställa en taxi, och betala för den, direkt i din telefon. Tjänsten har gjort succé världen över och finns sedan en tid tillbaka även i Sverige. Men för andra gången på kort tid misstänks nu en av tjänstens chafförer för våldtäkt.

En 46-åring Uberchaufför misstänks ha våldtagit en kvinna i Boston, USA och åtalas nu för brottet. På kvällen den sjätte december ska han ha anlänt till en bostad där kvinnan väntade på en förbeställd bil, kört henne till en avlägsen plats och där våldtagit henne, skriver nyhetsbyrån Bloomberg.

Polisen ska ha använt Ubers register över anställda för att fastställa vem som körde bilen som kvinnan plockades upp i. Enligt polisen och Uber själva så har företaget samarbetat under utredningen.

Mannen har gått igenom de säkerhetskontroller som Uber genomför för alla sina chaufförer, skriver Techcrunch

Detta är inte den enda våldtäktsskandal som skakar företaget just nu. The Boston Globe skriver att två kvinnor som blev sexuellt antastade i helgen också beställt bilar genom Uber. I de två fallen har Uber sagt att någon koppling till företagets chaufförer inte gjorts ännu.

Tidigare i december greps en Uberchaufför i indiska Delhi, också misstänkt för våldtäkt. Efter att mannen gripits protesterade studenter mot Uber utanför polisstationen. Även där samarbetade Uber med polis under utredningen och gick dessutom ut med ett uttalande kring händelsen.

Under gårdagen skrev företagets säkerhetschef ett nytt inlägg på företagets blogg om att en stor översyn av säkerheten görs i detta nu.

►LÄS MER: Taxichaufför för populära tjänsten Uber misstänks för våldtäkt

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro