ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu sköljer värmeböljan in över Stockholm

Anders Göransson · 21 Maj 2012
Uppdaterad 21 Maj 2012
Kallt men skönt, flämtar Nicolina Isacsson, 10 år och Amanda Hedelin, 11 år efter att ha möts i sommarens första vattenkrig vid badplatsen på Långholmen.  ´

Kallt men skönt, flämtar Nicolina Isacsson, 10 år och Amanda Hedelin, 11 år efter att ha möts i sommarens första vattenkrig vid badplatsen på Långholmen.  ´ Foto: Henric Lindsten


Haft en härlig helg i solen? Det kommer mer. Högsommarväder väntar ett bra tag framöver med sol och temperaturer uppemot 25 grader.

klar

Artikellänk är kopierad

– Den varma luften ser ut att ligga kvar resten av veckan, och även in på nästa vecka, säger Lovisa Andersson, meteorolog på SMHI.

Varm luft har lagt sig över hela södra delen av Sverige, och igår uppmättes årets hittills högsta temperatur i Sverige, 24,8 grader, i Hunnestorp i Skåne.

Chansen är god att detta årsbästa slås i veckan. I både Götaland och Svealand väntas temperaturerna stadigt ligga i spannet 20–25 grader på dagen. Framemot torsdag-fredag drar den varma luften även in över Norrland.

Det finns dock viss risk för avbrott i solskensvädret i form av värmeåskväder.

– Stackmoln kan växa till sig under eftermiddagen så att det blir någon skur, möjligen med inslag av åska. Risken är störst på Västkusten, men den finns i hela södra delen av landet.

Meteorologiskt är det redan sommar på flera håll i Skåne, Västra Götaland och Mälardalen. Det innebär att medeltemperaturen har legat över tio grader i minst fem dygn.

– När den här veckan är över lär det vara sommar på de flesta håll i både Götaland och Svealand, säger Lovisa Andersson.

klar

Artikellänk är kopierad

Anders Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro