ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu släpper Microsoft Googledödaren Bing

Kristoffer Rengfors · 29 Maj 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

På onsdag trappas Microsoft krig mot Google upp till en helt ny nivå. Då lanseras "beslutsmotorn" Bing.Den var länge känd under arbetsnamnet Kumo, men nu är det officiellt att Microsofts googledödare kommer att heta Bing när den lanseras den 3 juni.Till skillnad mot många andra sökmotorer har Microsoft satsat på att sökresultaten ska utvidgas och inte bara presentera svar på frågor. Microsoft själva kallar Bing för en "beslutsmotor".En sökning på exempelvis en resa ska göra det möjligt att i princip köpa biljetten och boka hotellet direkt efter att sökningen har skrivits in. Bland annat kan Bing rekommendera när en flygbiljett till ett visst resemål bör vara billigast baserat på pristrender från tidigare år, och på så sätt förutse när man borde boka. En restaurangsökning i en specifik stad ska ge sökresultat som visar liknande restauranger, recensioner och möjligheten att boka bord direkt i sökmotorn.Precis som i många andra sökmotorer kan Bing söka enbart efter bilder eller annan media. Men bing ska även visa relaterade sökresultat direk. En sökning på ormar kommer visa dels länkar till webbsidor med information om ormar, men även visa upp fördjupningar som exempelvis olika ormarter. För den som ska söka efter rena shoppingangelägenheter med Bing finns en koppling till Microsofts Caschback program. Det gör att priser och recensioner från olika nätbutiker och sajter visas direkt bland sökresultaten.På samma sätt ska nyhetssökningar visa rubriker, foton och även lokala resultat i olika kolumner. Onsdagen den 3 juni lanseras Bing fullt ut, och många av funktionerna får nog vi svenskar räkna med att inte kunna utnyttja fullt ut. I USA satsar Microsoft stenhårt med en rekordstor reklamkampanj på drygt 100 miljoner dollar. Allt för att ta marknadsandelar från Google.

Google visade på fredagen sin nya tjänst Wave, en allt i ett-lösning för mejl, direktmeddelanden och fotodelning. Mer om Wave här

klar

Artikellänk är kopierad

Kristoffer Rengfors
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro