ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu slipper du skriva talet

Metro Malmö · 3 Jul 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Nu slipper du skriva talet Talskrivarproffs garanterar dig succé på festen­för en hundralapp Tillhör du dem som trots timmar av svettig möda framför papperet inte lyckas få ur dig en rad? Lugn ­ det finns folk som gör jobbet åt dig. I dag väljer allt fler att köpa sina tal i stället för att skriva själva. ­En marknadsundersökning visar att näst efter att gå till tandläkaren så är att hålla tal det värsta svenskarna vet, säger Lena Holfve, grundare av företaget Talskrivarna som erbjuder färdigskrivna tal. Och kunderna är många, allt från rektorer och företagsledare till vanliga, nervösa bröllopsgäster. Ett standardtal kostar runt hundralappen och bröllopstalen är den absoluta storsäljaren. Men hur personligt kan det egentligen bli med ett färdigskrivet tal?

­Talen är skrivna på ett sådant sätt att det står i texten "här ska du säga brudens namn". Sedan står det i beskrivningen att "det här talet ska du inte köpa om din väninna är väldigt tjock" till exempel.

Säg att två personer råkat köpa samma tal till samma tillställning. Då blir det väl lätt väldigt pinsamt?

­ Om du absolut vill undvika det har vi specialtalskrivare som ringer upp och intervjuar dig och som sedan skriver ett tal som blir absolut unikt. Men det blir ganska dyrt.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro Malmö
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro