ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu söker singeln någon med pengar

Moa Kärnstrand · 23 Mar 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Rebecka är singel och vill själv gärna träffa just en person med stabil och ordnad ekonomi, eftersom hon själv har det så.

Rebecka är singel och vill själv gärna träffa just en person med stabil och ordnad ekonomi, eftersom hon själv har det så. Foto:  Isabel Svensson


Kristid - då prioriterar man dejt med bra ekonomi

klar

Artikellänk är kopierad

Nu håller singeln koll på inkomsten – dejtens alltså.I krisen prioriterar åtta av tio singlar att träffa någon med tjock plånbok.– Det är en väldigt hög andel, säger Hanna Bergholm på Match.com.80 procent av de 900 singlar som svarat på sajten Match.coms undersökning tycker att det är viktigt att den framtida partnern har stabil inkomst.– Det är fler än för sex månader sedan, säger Hanna Bergholm.Hon är själv fascinerad över att inkomst klättrat upp som en allt viktigare variabel när det kommer till dejtande.– Man kan ange inkomst på vår sida, men det är det inte många som gör. Där-emot tror jag att det blivit viktigare att kolla vad den man ska dejta jobbar med, så att det inte är något som låter som en arbetssökande.Rebecka, 30 år och singel, känner igen sig i undersökningen.– Visst fyller man i vad man jobbar med och det är klart folk läser det, säger hon.– I och med att jag är uppstyrd och ordnad ekonomiskt så vill jag ju ha någon som är uppstyrd och ordnad, fortsätter Rebecka.Men rata någon med dåligt jobb skulle hon inte göra. Eller gå till Skatteverket för att kolla inkomst före dejten.– Det förekommer säkert i vissa kretsar.

Så kollar du dejtens ekonomi

För att få ut offentliga uppgifter behöver du dejtens personnummer. Har du efternamn, ålder och adress är det enkelt, ring Skatteverket och fråga. Sedan kan du kolla flera saker:CSN: Studieskulder. Skatteverket: Kolla taxerad inkomst och eventuell förmögenhet. Har dejten barn, som han eller hon betalar underhåll för?Vägverket: Här kollar du om och i så fall vilken bil ditt span har. Kronofogdemyndigheten: Här registreras skulder och betalningsanmärkningar.Lantmäteriet: Äger han eller hon någon schyst fastighet?   

LINA FÄRM

klar

Artikellänk är kopierad

Moa Kärnstrand
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro