ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu spelar tyska Diane tysk för första gången

Ned Ehrbar · 24 Aug 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Diane i filmen.

Diane i filmen.


klar

Artikellänk är kopierad

När Diane Kruger fick veta att Quentin Tarantino letade efter en tysk skådespelerska till sin film om Andra världskriget ”Inglourious Basterds” blev hon överlycklig. Men att få rollen som den tyska filmstjärnan och brittiska spionen Bridget von Hammersmark visade sig vara svårare än hon trott.– Det var nära att jag inte fick rollen för Quentin trodde inte på att jag var tysk, berättar hon.

Och det är inte så märkligt eftersom Kruger bor i Paris och har jobbat hårt för att bli tagen för amerikan eller fransk i de flesta av sina filmer. Att vara tysk skådespelare kan vara en belastning, förklarar Kruger.– Som tysk blir jag erbjuden många filmer om Andra världskriget. Men jag har aldrig velat göra dem. Det känns som, bara för att jag är tysk behöver jag inte identifiera mig med mitt lands historia. Vi gillar inte att hålla fast vid gamle Adolf mer än resten av världen. Nu ligger det som en skugga över flera generationer i Tyskland som inte hade något med kriget att göra.

Men en Tarantinoversion av Andra världskriget var något helt annat. Kruger är mest känd för sina roller i ”Troja” och ”National Tresure”-serien – och som stilikon. Att få arbeta med en manusförfattare och regissör som Tarantino var något helt nytt och spännande. – Jag läste det och tappade hakan, säger hon om manuset till “Inglourious Basterds”. Jag tyckte det var väldigt modigt och fräckt. Det var bara väldigt cool.

Kruger var särskilt lockad av att arbeta med Tarantino på grund av hans förmåga att skapa intressanta kvinnliga rollfigurer. – Den här rollen är en present, säger hon. Det är så frustrerande i Hollywood. Så många kvinnliga roller är korkade och bara accessoarer till män, säger hon,

Och så var det den fysiska sidan. – Jag var helt slut efter den här filmen. Jag har aldrig fått vara så här tuff tidigare, säger hon. De flesta ser på mig och tänker: ”Oh, en så söt och nätt liten tjej”. Men min personlighet är inte sådan. Jag ser mig själv mycket mer som en pojkflicka. Och jag tror att det var det Quentin såg i mig. Så jag fick tuffa till mig och vara en av grabbarna.– Stämningen var ganska hög, berättar hon. Det var ett riktigt kamratskap under inspelningen. De är riktiga grabbar. Hänger och röker och dricker ihop. Det var inga problem att hålla uppe stämningen och energin.

klar

Artikellänk är kopierad

Ned Ehrbar
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro