ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu står The Concept i centrum med egna låtar

Johan Kellman Larsson · 21 Feb 2012
Uppdaterad 20 Feb 2012
Bandet The Concept står snart på Debasers scen i Stockholm.

Bandet The Concept står snart på Debasers scen i Stockholm. Foto: Klara Leo


Svenska rockbandet The Concept, vars bandmedlemmar tidigare kompat Robyn och Veronica Maggio, ställer sig nu längst fram på scenen. Och nu spås de bli Sveriges nästa stora musik-export – trots att man bara släppt två låtar.

klar

Artikellänk är kopierad

Något spikat datum för The Concepts debutalbum finns inte. 

Trots detta har bandet redan blivit en stor snackis i rockkretsar. Under en enda vecka nyligen hade de över 110 000 lyssningar på sin Soundcloudsida. 

Tidningar och musikbloggar världen över har uppmärksammat bandet som hyllats för sina två förhandssläpp: ”D-D-Dance” och ”Gimmie twice”. Och knappast någon har missat att dra paralleller till band som Phoenix och The Strokes; ”The Concept delivers 2004-reminiscent pop”, skrev Washington Post i december. 

– Vi har bara försökt göra det vi diggar. I Stockholm blir det lätt ganska ängsligt, när Miike Snow slog igenom skulle plötsligt alla låta som han. Jag tror att man tappar jävligt mycket om man försöker följa det som är trendigt, säger David Larson (sång). 

Frans Povel (trummor) fortsätter:

– Om man hela tiden strävar efter en trend kommer man att låta väldigt osäker och splittrad. Det är mer intressant att inte bry sig om vad som är hett just nu och i stället bara göra musik man tycker om. 

När Metro träffar Frans och David berättar de att flera amerikanska skivbolagspampar varit över till Sverige och träffat bandet. Men att än så länge är inget påskrivet, The Concept försöker ha is i magen. Samtliga bandmedlemmar har under många år varit frilansande musiker och turnerat med flera kända artister, bland annat Robyn och Veronica Maggio. 

Vad är största skillnaden mellan att kompa andra och stå på scen och framföra egna låtar? 

– Att spela med andra känns alltid som ett jobb, det går inte att komma ifrån. Med det sagt är det ett fruktansvärt roligt jobb, att turnera med Robyn är sjukt kul. Men det är tydligt att det betyder mest av allt för henne, säger David Larson. 

– Men att stå på scen med sitt eget band och sina egna låtar är helt oslagbart, säger Frans Povel.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Kellman Larsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro