ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu startar "Idol 2007"

Pontus Hammarlund · 3 Sep 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Carolina Gynning och Carina Berg leder de första 15 programmen, sedan tar Peter Jihde över. Juryn består av Peter Swartling, Kishti Tomita och Daniel Breitholtz.

Carolina Gynning och Carina Berg leder de första 15 programmen, sedan tar Peter Jihde över. Juryn består av Peter Swartling, Kishti Tomita och Daniel Breitholtz. Foto: Urban Brådhe


klar

Artikellänk är kopierad

NYPREMIÄR. I kväll är Sveriges mest fruktade jury tillbaka i tv-rutan. Och det är inte bara de sökande till ”Idol 2007” som drabbas av deras framfart.– De är ju lite av divor i juryn. Så jag och Carina har inte fått så mycket uppmärksamhet som vi skulle vilja ha, säger Carolina Gynning.

Tillsammans med Carina Berg leder hon de 15 första programmen av årets ”Idol”. Men när det är dags för fredagarnas direktsända veckofinaler och det stora avgörandet, som i år äger rum i Globen, tar Peter Jihde över.– Han har mycket mer erfarenhet och är mer trygg så jag kan förstå varför de vill ha honom för de sista grejerna, säger Carolina Gynning som tillsammans med programledarkollegan Carina Berg och den välbekanta juryn, som i år är reducerad till Peter Swartling, Kishti Tomita och Daniel Breitholtz, farit landet runt i jakten på nästa ”Idol”.

Carolina Gynning tycker att samarbetet fungerat bra och att juryn varit ”skitschyst”. Men hon hade gärna sett att hon och Carina fått lite mer utrymme. Juryns ordförande är dock av en annan uppfattning.– Att vi tar mycket plats i juryn? Jaha. Personligen tycker jag att det är för lite jury och för många sketcher. Carolina syns väl mer i medierna än någon just nu? säger Peter Swartling.Själv är han däremot inte helt nöjd med sin förlorade makt i samband med att jurymedlemmarna reducerades till tre och hans utslagsgivande röst försvann.– Jag saknar den. Det betyder mindre makt till mig och att allt går snabbare och med ännu hårdare attityd i juryn.Juryns ökända attityd till trots. 9 230 sökande innebar ett nytt rekord för TV 4:s succéprogram. För en av dessa väntar epitetet ”2007 års Idol”. Låt jakten börja. ”Idol” börjar klockan 20.00 i TV 4 i kväll.

klar

Artikellänk är kopierad

Pontus Hammarlund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro