ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu startar Sveriges hetaste musiktävling

Sara Stolt · 9 Mar 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Om du anser dig vara en ny version av någon av dessa bör du ge järnet och anmäla dig redan i dag. Elva grymma jurymedlemmar väntar på att få höra dig och din bästa låt. 

Om du anser dig vara en ny version av någon av dessa bör du ge järnet och anmäla dig redan i dag. Elva grymma jurymedlemmar väntar på att få höra dig och din bästa låt.  Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

Vill du bli en ny Robyn, Timbuktu eller The Hives-Pelle? Vägrar du att sälja din själ, låta dig omformas eller sjunga andra artisters låtar? Då är det dags att anmäla dig till årets hetaste musiktävling - Metro Music Challenge.I dag öppnar hemsidan som kan vara nyckeln till festivalspelningar, berömmelse och 3,5 miljoner kronor i marknadsföringspengar.Metro Music Challenge, som är ett nytt samarbete mellan Metro, internetforumet Songbox och Apple Premium Reseller, går ut på att hitta och hjälpa Sveriges nästa stjärna att lysa. Enligt Jacob "Jake" Schulze vid Songbox har en sådan här tävling varit saknad i musik-Sverige.– Det här är helt på artisternas villkor och handlar inte om tv-underhållning. Här är musiken det viktiga. Och varken vi eller Metro är skivbolag som har intresse av att äga artister. Vi vill förädla, inte förstöra, säger han.– Inget ont om musiktävlingarna som visas i tv, men just nu finns det ingen scen för folk som skriver sin egen musik och inte vill vara med på jippon som "Idol" eller Melodifestivalen, tillägger Jake.Tanken med Metro Music Challenge är inte att skapa en skivbolagsprodukt – tvärtom. Även om Jake är en av tävlingens elva namnkunniga jurymedlemmar, har han svårt att ge exempel på vad det letas efter.– Om någon låter som ett nytt The Hives eller ett nytt The Cardigans är det roligt. Och när Adam Tensta först kom var han unik. Sådana artister kan ha lättare att ta sig fram i tävlingen. En ny Andreas Johnson, Robyn, E-type, Timbuku, Marit Bergman, Petter, Håkan Hellström eller ett nytt Kent hade också varit något.

Så här går Metro Music Challenge till:

Anmälan görs på www.musicchallenge.se. Vem som helst får tävla men varje deltagare måste själv ha skrivit hela eller bitar av sitt tävlingsbidrag. Musiker under 18 år måste ha målsmans medgivande. Om två veckor börjar juryn plocka ut 20 bidrag som går vidare. Därefter utses tre finalister. Dessa får åka till Stockholm och arbeta med sitt tävlingsbidrag. Metro Music Challenge följs på Internet. Finalisterna skriver dagböcker om vad som händer. De kommer att få professionell vägledning av en eller flera jurymedlemmar samt tillgång till den bästa tekniken i form av datorer och programvaror. När tävlingsbidragen har mastrats läggs de upp på webben där alla lyssnare kan rösta på sin favoritlåt. Vinnaren, som utses den 5 maj, får sitt bidrag lanserat i Metro och radio till ett värde av 3,5 miljoner kronor. Samma dag som segraren utses ges låten ut digitalt i och med den distributionsdeal vinnaren får. Dessutom får vinnaren sin egen master och får spela på festivaler som Way Out West.

Här är juryn som ska hitta vinnaren:

Martin Sweet – gitarrist och låtskrivare i hårdrocksbandet Crash Dïet. Andreas Carlsson – låtskrivare med 100 miljoner sålda album. Har arbetat med Denniz Pop och skrivit låtar åt till exempel Celine Dion och Bon Jovi. Carl Falk – före detta gitarrist i bandet Pilot men numera låtskrivare och producent. Blev nyligen utnämnd av Shortcut till en av Sveriges mest inflytesrika under 40 år. Anders Johansson – hittar och utvecklar artister för skivbolaget Universal. Representerar bland andra Thåström och Sahara Hotnights. Fredrik Olsson – Senior A&R Manager på EMI Music Publishing Scandinavia och företräder bland andra Anders Bagge och David Eriksen.

Ishi - hip-hopproducent som driver labeln 2stripesmusic och bland annat har producerat Petter. Jake Schulze – låtskrivare och producent som har skapat låtar åt bland andra Britney och Westlife. Har arbetat med Denniz Pop och Max Martin. Lazee – stjärnskott som släpper debutalbum senare i år och som är aktuell med hitten "Rock away". Per Aldeheim – före detta gitarrist i bandet Alive med bland andra Max Martin. Har arbetat med Pain, Def Leppard med flera. Sebastian Ingrosso – dj och musikproducent som arbetar med bland andra Eric Prydz i dj-kollektivet Swedish House Mafia. Veronica Maggio – artist som utsågs till årets nykomling på Grammisgalan i samband med debutskivan år 2006. 

klar

Artikellänk är kopierad

Sara Stolt
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro