ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu stoppar Lantmännen misstänkt hästkött

Elina Bratt Lejring · 26 Feb 2013
Uppdaterad 26 Feb 2013

Foto: Scanpix


Lantmännen återkallar idag de tre färsprodukterna köttbullar, kåldolmar och oxjärpar. Detta på grund av att de kan innehålla hästkött.

klar

Artikellänk är kopierad

– Vi har till dags dato inte fått garantier för innehållet, säger  Pelle Eriksson, marknads- och försäljningschef på Lantmännen Cerealia, till TT. 

Enligt ett öppet brev som Lantmännen skrivit till sina kunder har man ännu inte hittat några spår av hästkött i de tillbakadragna produkterna.

– Vi tog beslutet i går att återkalla tre produkter som vi inte själva tillverkar. Det är en försiktighetsåtgärd, även om risken att de skulle innehålla häst är väldigt liten, säger Pelle Eriksson till TT.

Återkallandet gäller storköksförpackningar av varumärket Kungsörnen som tillverkas av Dafgård.

Christina Gezelius är informationschef på restauranggrossisten Martin & Servera, som nu drar in maten från sina kunder. Enligt henne är det 2500 kartonger som kommer att återkallas. 

– Totalt är 439 kunder i hela Sverige berörda, det gäller allt ifrån lunchrestauranger till skolor och dagis, säger hon. 

Cristina Gezelius tror inte att några fler varor kommer att dras tillbaka.

– Det finns i nuläget inga indikationer som tyder på det.

klar

Artikellänk är kopierad

Elina Bratt Lejring
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro