ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu strömmar jobbuppdragen in till autistiske Jonatan 

Emma Björkman · 3 Okt 2014
Uppdaterad 3 Okt 2014
Jonatan är glad över responsen på sin jobbannons på Blocket.

Jonatan är glad över responsen på sin jobbannons på Blocket. Foto: Privat. 


Autistiske Jonatan, 22, la ut en jobbannons på Blocket. Efter att Metro och andra medier skrivit om den har det vällt in jobberbjudanden. – Jag vill säga tack så mycket till alla, säger Jonatan till Metro. 

klar

Artikellänk är kopierad

”Bra Jonatan att du står upp för dig, och kämpa på för det du är värd.”, ”Jag hoppas Jonatan får rätt, och att han får många paket att köra ut! Kram på dig Jonatan!”, ”Snacka om att tänka utanför lådan, förbannat kreativt! Det kommer gå hur bra som helst!” och ” Men åh, dagens hjälte!”. Det är ett axplock av kommentarerna på Facebook till Metros artikel om austistiske Jonatan, 22. – Det är riktigt roligt tycker jag. Det hade jag inte förväntat mig, säger Jonatan om responsen. Hans pappa Krister Björklund berättar att de fått mejl och sms från hela Sverige med både hyllningar och arbetsförslag. – Bland annat har Euroflorist hört av sig och erbjudit honom att bli blombud i Falu kommun. Men då måste han starta företag, säger han och fortsätter: – Jag och min sambo har suttit uppe hela natten och funderat på hur vi ska gå vidare med detta. Vi får inte bli en konkurrerande verksamhet och det måste ske på en nivå som Jonatan klarar av. Det hela började med en annons på Blocket där Jonatan skrev ”då Falu kommun inte har ordnat någon daglig verksamhet åt mig så söker jag enklare budkörning åt företag och privatpersoner inom Dalarna med omnejd”. – Det är roligt och bra att köra paket. Det är roligt att träffa folk för de är artiga och trevliga, säger Jonatan. – Det känns bra i magen att ha ett jobb att gå till. Då är det inte långtråkigt. Pappa Krister Björklund kallar jobberbjudanden som kommit för en ”räddning”. – Jonatan har varit mycket mer uppåt och glad nu på senaste tiden. Målet är att få till en fungerande daglig verksamhet för honom som gör att han känner att han har en funktion, att han åker till något som är ett arbete och som ger honom en identitet. Jonatan passar på att skicka en hälsning till alla som skickat peppande kommentarer och hört av sig med förslag på jobbuppdrag till Jontes budbil:

– Jag vill säga tack så mycket till alla. Jag vill få så mycket jobb som det går.► LÄS MER: Autistiske Jonatan, 22, söker jobb genom Blocket

Jonatans jobbannons på Blocket

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Björkman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro