ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu tar polisen krafttag mot trafiksyndare

Josefin Svenberg · 18 Okt 2011
Uppdaterad 18 Okt 2011
Både Viviann Emanuelsson och Lennart Karlsson är synskadade och välkomnar Stockholmspolisens nya satsning.

Både Viviann Emanuelsson och Lennart Karlsson är synskadade och välkomnar Stockholmspolisens nya satsning. Foto: Pär Hugosson


Polisen satsar mot aggressiv körning i Stockholm. Både bilister och cyklister kör hänsynslöst”.

klar

Artikellänk är kopierad

Den här veckan genomför polisen en särskild insats för ökad trafiksäkerhet i hela Stockholms län. – Både bilister och cyklister kör hänsynslöst i många fall. Det är en hetsig trafiksituation i Stockholm och många använder en aggressiv körstil, säger Göran Bolinder, chef för trafikpolisen i Stockholms län. Detta ligger bakom många trafikolyckor och särskilt utsatta är våra     oskyddade trafikanter. Polisen vill att trafik­reglerna ska efterlevas bättre och några problem som pekas ut är trafikanter som kör mot rött, korsar spärrlinjer, kör i bussfilen, gör farliga omkörningar och inte håller tillräckligt långa avstånd. Lennart Karlsson på Synskadades Riksförbund i Stockholms och Gotlands län är glad över polisens trafiksäkerhetsvecka. – Det är jättebra att de gör någonting, men även politikerna måste vakna eftersom antalet fotgängare som dör i Stockholmstrafiken ökar. För synskadade är det extra farligt att vara i trafiken – ofta fungerar inte ens ljudsignalerna vid övergångsställena, säger Lennart Karlsson.

klar

Artikellänk är kopierad

Josefin Svenberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro