ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu tar Rocky plats i frimärks-serie

Mikael Hellmyrs · 24 Jan 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

Nya märken också med Bergman och insekter

klar

Artikellänk är kopierad

Rocky slog igenom i Metro 1998. Tio år senare står den sköna hunden modell för ett frimärke.
Rocky slog igenom i Metro 1998. Tio år senare står den sköna hunden modell för ett frimärke.Foto: Posten

Hunden Rocky, Ingmar Bergman och insekter. I går presenterade Posten 2008 års frimärken i Tomtebodaterminalen. Djur och kulturpersonligheter kan se fram emot att bli slickade. – De kanske lite mer ovanliga att föräras är en italiensk tryffelhund och nyckelpigan. Bergman var ju väntad, säger Torsten Sandberg, redaktör på Posten Frimärken. En annan som får ett frimärke är Martin Kellermans populära serietidningshund Rocky, som slog igenom i Metro.

Även en mops och Scooby-Doo-hunden grand danois kommer ut under året. Vill man ha serietidningsfrimärken får man dock vänta ända till september, då en hel serie utkommer.

Olof von Dalin, allmänt sedd som landets förste journalist, är en annan kulturpersonlighet som får pryda det fyrkantiga lilla pappersmärket. – Det blir ett helt häfte med fyra frimärken med segelfartyg på också, säger Torsten Sandberg.

… men e-posten har tagit över

Nya frimärken kommer ut, men samtidigt skickar svenskarna mindre och mindre brev till varandra. Mellan 2000 och 2005 minskade brevutskicken med 5 procent. – Vi ligger på ungefär 20 miljoner försändelser per dygn. Även om tappet planat ut en del de senaste två åren är det ganska stora volymminskningar, absolut, säger Hanna Berggren, ställföreträdande presschef på Posten. Hon menar att e-posten är en stor ”snyltgäst”.– Men vi kommer alltid att skicka roliga saker med utformning till varandra, som julkort.

klar

Artikellänk är kopierad

Mikael Hellmyrs
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro