ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu tar Svensson till sexpiskan

Karolina Skoglund · 15 Nov 2012
Uppdaterad 15 Nov 2012

Sadomasochism har kommit in i våra sovrum. Och det är boken “Femtio nyanser av honom som släppt in det – till erotikbutik­ernas stora glädje. – Det har blivit naturligt att köpa sådant här nu, säger Sara Carnstedt.

klar

Artikellänk är kopierad

Efter E.L James succébok ”Fifty shades of Grey” släppts på svenska, då titeln är ”Femtio nyanser av honom”, har piskor, rep och handklovar blivit vardagsmat för Svenssons ute i landet. Det menar ett flertal erotiska butiker från både Malmö, Göteborg och Stockholm – som säljer mer sadomasochismredskap än någonsin. 

I butiken Afrodites Apotek i Stockholm har de till och med inrett en ”Fifty shades of Gray”-hörna där allt från små fjäderpiskor till heltäckande ansiktshuvor står.  

– Det har blivit naturligt att köpa sådant här och många tycker att det snarare är en naturlig del av sexlivet än något extremt. Det har blivit en stor skillnad på vilka som kommer hit sedan boken kom.

Emma Rosen, som är butiksägare till Justine & Juliette i Malmö, menar att hon ofta hör nya kunder prata om boken i butiken.

– De köper sakerna som är med i boken för att testa. Det är tydligt att folk numer känner sig bekväma att prata om det. 

Enligt en undersökning som dejtingsajten C-Date presenterade i september har 60 procent av svenskarna under 35 någon gång testat S&M. Men för att få en rättvis bild av intresset för sadomasochism gör man nu en ny, mer omfattande, undersökning. 

– Vi vill bland annat mäta ”Fifty shades of Grey:s” genomslag sedan den översätts, eftersom jag är övertygad om intresset ökat markant. Det gör det över hela världen, säger Simon Goodall, kommunikatör på C-Date. 

Afrodites Apoteks butikschef Sara Carnstedt har samlat alla leksaker från ”Femtio nyanser av honom” på en hylla.  – Vi  märke att folk ville ha de saker det skrivs om i boken så det var lika bra att samla allt på ett ställe, säger hon.
Afrodites Apoteks butikschef Sara Carnstedt har samlat alla leksaker från ”Femtio nyanser av honom” på en hylla. – Vi  märke att folk ville ha de saker det skrivs om i boken så det var lika bra att samla allt på ett ställe, säger hon.Foto: Gustav Hugosson
klar

Artikellänk är kopierad

Karolina Skoglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro