ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu tar vi kampen mot cancer

metro · 1 Okt 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Ursula Tengelin, Generalsekreterare för cancerfonden och Per Gunne, Chefredaktör på Metro.

Ursula Tengelin, Generalsekreterare för cancerfonden och Per Gunne, Chefredaktör på Metro. Foto: Urban Brådhe


klar

Artikellänk är kopierad

För fjärde året i rad samarbetar Metro och Cancerfonden för att stödja kampen mot bröstcancer. Då, för fyra år sedan, var vi som företag relativt ensamma om engagemanget. Rosa bandet var om inte okänt så i alla fall en symbol bland många andra.

I dag är hela Sverige på fötter. Det säljs rosa godis, rosa resor och rosa kläder för att samla in pengar. Det manifesteras, möts och kampanjas. Många svenska företag skänker stora summor. Trots det kommer fortfarande en betydande del av pengarna från oss privatpersoner. Det är kanske inte så konstigt. Många av oss känner någon som drabbats och vet vilken tuff sjukdom bröstcancer är.

Den medvetenhet som vuxit fram på bara några år är lika unik som glädjande. Vill du själv bidra gör du det enklast genom att köpa Rosa bandet, det kostar bara en tjuga. Ju mer resurser som läggs på forskning, desto färre av våra vänner, föräldrar och barn riskerar att insjukna i bröstcancer. Ju fler vi är som bidrar, desto färre drabbas.– Varje krona gör skillnad. Sedan Rosa bandet startade har vi kunnat finansiera 300 forskningsprojekt och 27 forskartjänster tack vare gåvor till Cancerfonden och Rosa bandet-kampanjen, säger Ursula Tengelin, generalsekreterare för Cancerfonden. Bröstcancer drabbar årligen 7 000 kvinnor i Sverige. Nästan varje timme får en kvinna beskedet att hon har bröstcancer. Dygnet runt. Året runt. Men även om antalet diagnosticerade ökar är det allt fler som överlever. Tacka alla bidrag för det. Tacka dig själv.

I dag börjar Metro vår serie Rosa bandet. Under hela oktober uppmärksammar vi kampen mot bröstcancer. Vi börjar med att berätta vart dina pengar går, och om de gör någon skillnad. Dessutom får du träffa Eva Sjöholm, 28 år, som ska operera bort sina bröst av rädsla, trots att hon inte har bröstcancer.

Ursula Tengelin, Generalsekreterare för cancerfonden

Per Gunne, Chefredaktör på Metro

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro